ETUSIVU
HISTORIA JA HOITOMENETELMÄ
YHTEYSTIEDOT
   
 

TAUSTAA & HISTORIAA

Kalevalainen jäsenkorjaus on alunperin satoja vuosia vanha kansanparannusmuoto ja perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Nykyinen Kalevalainen jäsenkorjaus on Olavi Mäkelän kehittämä mobilisaatiohoito. Lähipiirinsä osaajilta oppimaansa taitoa kehittämällä Olavi Mäkelä ja Pentti Penttilä loivat perustan koulutukselle ja sen perusteille.

Menetelmä on selkeästi dokumentoitu ja samalla suojattu noin kolme vuotta kestäväksi koulutusohjelmaksi Kansanlääkintäseura ry:ssä. Kalevalaista mobilisaatiohoitoa on tutkittu nykylääketieteen kannalta aina 1980-luvultä lähtien, jolloin LT Antti Hernesniemi aloitti yhteistyön Olavi Mäkelän ja Pentti Penttilän kanssa Viislopissa ja Kansanlääkintäkeskuksessa Kaustisella. Kuopion yliopistossa on myös tehty tutkimus annetuista hoitomenetelmistä.

 

APUA MONEEN VAIVAAN!

Alaraajojen virheasentoihin ja kiputiloihin
- jalkojen toiminnallinen erimittaisuus
- jalkaterien ja nilkkojen virheasennot
- lasten ja nuorten kasvukivut
- polvien virheasennot
- lonkan virheasennot
Alaselän kiputiloihin
- iskias
- lantion virheasento
Skolioosiin
Rintarangan ja yläselän kiputiloihin
- nikamien virheasennot ja niistä johtuvat toiminnalliset häiriöt kuten sydämen rytmihäiriöt, hengenahdistus, korkea verenpaine, suoliston alueen toiminnallinen kohentuminen, jne.
Hartia- ja niskajännitysvaivoihin
- lapojen lukkiutumiset ja mahdolliset lihasjännityksestä aiheutuvat ongelmat kuten huimaus, päänsärky, migreeni, sekä näkö- ja kuulohäiriöt
Yläraajojen kiputiloihin
- käsikivut, tenniskyynärpää, kipuolkapää / jäätynyt olkapää, rannekanavan ahtauma ja sormien puutuminen
Päänalueen vaivoihin
- jännityspäänsärky, purentahäiriöt, kasvosäryt ja näköhäiriöt
.

Meistä on moneksi, tervetuloa turvalliseen hoitoon!

Copyright by Janne Saarikko 2021. All rights reserved.